Szín-játék

Szerző: Balogh Eszter

"Az érzések... olyanok, mint a színek, nehéz őket elmagyarázni."
(Francois Lelord)

Ezt az oldalt tulajdonképpen azért hoztam létre, mert nekiláttam egy átfogó numerológia könyv megírásának. Az írás, bár nagyon élvezem, csak lassan halad, mert folyamatosan alakulgat bennem az alapkoncepció. Meg kell várnom, míg teljesen beérik.

Addig azonban töltögetek ide olyan tartalmakat, amik színesebbé teszik a numerológiai ismereteket (jelen esetben szó szerint), ám a könyv lapjaira ilyen formában úgysem férnének be. Sehogy sem tudnék papírra vetni például egy izgalmas, virtuális kvízt, ami a különböző betűkarakterekhez kapcsolódó színekről szól!

Olyan, mint...

A betűkarakterekhez nem csupán személyiségjegyeket tudunk kapcsolni, hanem azoknak megfelelően különböző analógiákat is. Az analógia azt jelenti, "hasonlóság". Vagyis a számokhoz tartozó jelentéseket kifejezhetjük hozzá hasonló energetikájú színekkel. Például az 1-es akaraterejét legjobban a vörös szín fejezi ki, mivel ez a vitalitás, az életenergia és a szenvedély színe. Az analógia olyan, mint egy hasonlat. "Vörös, mint a vér", vörös, mint a tűz", a düh vagy mint a szerelem...

Az az izgalmas, hogy nem csupán színekkel "festhetjük" le a számokhoz köthető emóciókat. A sort végtelenségig folytathatjuk: szinte bármilyen témához találhatunk analógiákat: kristályokhoz, állatokhoz, szimbólumokhoz. Ez igényel némi másképp-gondolkodási gyakorlatot, de egyáltalán nem lehetetlen. Legutóbb a számok és a borok összefüggésein merengtem el. Igaz, könnyű dolgom volt, mert korábban már feldolgoztam a témát asztrológiai szempontok szerint, ráadásul szeretem annyira a borokat, hogy érdekeljen a bennük rejlő mélyebb tartalom. De most maradunk az alapoknál.

Nem csupán tanulási és játék-célzattal fontosak megérteni ezeket az analógiákat. A nevek olykor hiányokat mutatnak, ami azt jelenti, hogy egy- vagy több karakter nem áll kézenfekvő módon a rendelkezésünkre, működtetésük, fenntartások jóval nagyobb odafigyelést igényel. Akinél mondjuk a 7-es nincs jelen, annak az energiáival való gazdálkodás - mint pénz, idő, munkabeosztás, sőt, akár a testsúly is! - nagyobb problematika, mint annak, akinek a nevében előfordul a G vagy a P betű. (Hogy mik az esetleges hiányok, azt a Névtérkép megrajzolásából kiderül.)
Ahol csak egyetlen hiány van, ott az adott felsorolás alapján kiválaszthatjuk a megfelelő színkaraktert, amit beilleszthetünk a mindennapjaikban. Visszaköszönhet az öltözködésünkben, a minket körülvevő tárgyak, dekorációk, bútorok színeiben is. Ahol több hiány van, már bonyolultabb a megfelelő szín kiválasztása, de alkalmazhatjuk célzatosan, ha egy-egy életterületen harmonizálni szeretnénk magunkat.

Melyik szám milyen színű

Itt is leginkább hasonlatokat fogok használni, majd a kvízből kiderítheted, hogy neked mennyire megy az analógiás gondolkodás.

Az 1-hez a ragyogó, tüzes, intenzív és napos színek kapcsolódnak, mivel ez a legmaszkulinabb, legdominánsabb energia.
A 2-hez a lágy, visszafogott, vizes színek tartoznak, mert ez a női energia kifejezője.
A 3-hoz az élénk, vidám, kevert, tavaszias színek sorolhatók, mert egyrészt harmonikusan keverednek benne az alapszínek, másrészt cselekvésre, aktivitásra ösztönöznek.
A 4-hez a megnyugtató, meleg, földies és őszies színek köthetők, mivel ezek jelentik a stabilitást, a biztonságot, az anyagelvűséget.
Az 5-höz a semleges, könnyed, levegős színek tartoznak, mivel ez a közvetítő energia, ami többek közt a kommunikációs képességekre is hatással van.
A 6-hoz a kifinomult pasztelles, elegáns színek kapcsolhatók, mert ide tartozik a művészi kreativitásban rejlő ízlésesség.
A 7-hez a mély, sűrű, koncentrált színeket társítjuk, mert ezek segítenek az összeszedettségben, a kitartásban, a fókuszáltságban.
A 8-hoz a végtelen éjszaka uralkodói színei tartoznak. Uralkodói színek az én olvasatomban azok, amikhez valamilyen "elöljárói" címet is kapcsolhatunk, például királykék, püspöklila.
Végül a 9-hez az úgynevezett "nem-színek" tartoznak, vagyis amit a színtan nem tekint valódi színnek, mert ezek átmenetek, felületek, illetve a fénynek a megnyilvánulási formái.

Ha elárulnám, pontosan milyen színekre gondolok, oda lenne a móka! Próbálj meg inkább a képek hangulatára, tartalmára ráhangolódni és annak megfelelően végigcsinálni a kvízt!Ha tetszett a bejegyzés, és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a Numeroprofil facebook oldalát, itt megteheted.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2017: Szám-vetés

Kódfejtés: számok és tengelyek

Készítsd el a saját névtérképedet!