2019. január 17., csütörtök

Az egymáshoz vezető térkép

NumeroProfil: kódfejtés


Bevezető gondolat: "A valósághoz vezető út nem könnyű. Először is, az ember nem a térképpel együtt született, előbb meg kell rajzolni, ez pedig erőfeszítést kíván. Minél nagyobb erőfeszítés megtételére vagyunk hajlandóak, annál nagyobb és pontosabb térképünk lesz. Ám sokan nem hajlandóak semmilyen erőfeszítésre. Mások befejezik a rajzolást kamaszkoruk végére. Az ő térképük kicsi marad és vázlatos, a világról alkotott képük egyoldalú és félrevezető. Életük delén az emberek rendszerint fölhagynak térképük rajzolásával. Úgy érzik, térképük teljes, világnézetük helyes (sőt: szent és sérthetetlen), és semmi szükségük nincsen újabb értesülésekre. Mintha kifáradtak volna. Csak viszonylag kevés ember elég szerencsés ahhoz, hogy élete végéig folytassa a valóság titkainak feltérképezését, hogy a világ és az igazság megértését újra és újra felülvizsgálja, térképét nagyobbítsa, vonalait finomítsa, egy-egy vonalat újrarajzoljon."
(dr. Morgan Scott Peck, amerikai pszichiáter)

❖❖❖

Ahhoz, hogy az oldalon leírt tartalmakat személyesebbé tehessük, elengedhetetlen, hogy megismerjük a NumeroProfil használatának alapjait.

Szerintem sokan szeretik a fejtörőkről szóló történeteket, mint például a Da Vinci-kód, amiben Robert Langdon szimbólumkutatót kérik fel a rejtély megoldására. A numerológia segítségével mi magunk is amatőr kódfejtőkké válhatunk.

A kiindulási alapot mindig az a név jelenti, akinek a személyiségére kíváncsiak vagyunk. Lehet ez a sajátunk, a gyerekünké, szerelmünké, családtagjainké, munkatársainké, üzleti riválisunké, de akár a háziállatunk vagy vállalkozásunk nevét is dekódolhatjuk.

Mutatom lépésről lépésre!

1. Betűkből számok

Első lépésben átalakítjuk a betűket számokká a következő táblázat segítségével. A kettős betűket, mint például "sz" vagy "gy" kettébontjuk: S=1 Z=8 vagy G=7 Y=7.

Bemutatom a saját nevemmel:
B = 2 | A = 1 | L = 3 és így tovább.
Utána összesítjük, hogy melyik számból hány darab található a névben. Lehet olyan karakter, amiből egy sincs, ezek lesznek a hiányok, de erről majd később lesz szó.

2. Számokból körök

Most egy kis rajzolás következik. A numerológiai elemzés alapja a névmátrix. Ez egy 3×3-as négyzet, amiben 1-től 9-ig, a bal alsó sarokból kiindulva szerepelnek a számok. Ha ezzel megvagyunk, akkor az adott szám köré annyi kört rajzolunk, amennyi van a névben. Ahol hiány van, azt természetesen üresen hagyjuk.
Láthatjuk, hogy az én nevemben majdnem minden karakterből akad egy-kettő, hiány pedig a 4-es energia. Ha neked más eredmény jött ki, például több a hiányod vagy valahol rengeteg köröd van - nem jobb vagy rosszabb - csupán másképp és máshonnan gazdálkodunk az energiákkal.

3. Körökből karakterek

A számok egy-egy energiakarakternek, tulajdonságnak felelnek meg. Értelmezésük a következő:

1. én-tudat, akaraterő, önazonosság, önbizalom, magabiztosság
2. érzelmi tulajdonságok, alkalmazkodás, intuíciók, kétségek, félelmek
3. harmonizálás, cselekvőerő, aktivitás, gyakorlati kreativitás, kivitelezés
4. anyagi viszonyulás, realitás, stabilitás, biztonságteremtés, önértékelés
5. közvetítés, átadás, kölcsönhatás, rugalmasság, mozgékonyság
6. elvont gondolkodás, művészi kreativitás, szervezőképesség, fantázia
7. határkijelölés, energiagazdálkodás, kitartás, precizitás, szervezettség
8. önelfogadás, igazságérzet, szabálykövetés, lelki egyensúly, őszinteség
9. empátia, spirituális kreativitás, szociális érzékenység, belátás

Amely karakterek megtalálhatók a nevedben, azokhoz a tulajdonságokhoz könnyen hozzáférünk, míg a hiányok nagyobb erőfeszítést, odafigyelést, illetve tudatosságot igényelnek.

Például nekem a 4-es hiánnyal fontos odafigyelnem arra, hogy biztos bázisokat építsek ki az életemben anyagi, érzelmi, kapcsolati vagy akár önértékelés szintjén is.


4. Karakterekből életterületek

A mátrixban az egymás mellett lévő jellemvonások összekapcsolódnak és függőleges, vízszintes vagy átlós tengelyt alkotva életterületeket fednek le.
A tengelyek jelentése a következő:

Függőlegesen:
1-2-3: fizikai adottságok, családi minták, múlt
4-5-6: intellektus, tanulási képességek
7-8-9: jövőkép és spiritualitás


Vízszintesen:
1-4-7: anyagi világ, gyökerek, gyakorlatiasság
2-5-8: érzelmi viszonyulások, indulatok, hangulatok
3-6-9: szellemiség, művészi kreativitás


Átlósan:
1-5-9: kommunikáció, közvetítés, átadás
3-5-7: hatékonyság, megvalósítóképesség


Tetszett a bejegyzés? Oszd meg másokkal is!
Ha érdekel a numerológia, a személyiségelemzés és fejlesztés, kövess a Numeroprofil facebook oldalán.