2019. február 23., szombat

Színpompás számvilág

Színanalógiák a NumeroProfilban

Bevezető gondolat: "Az embereket nem lehet egyetlen színnel jellemezni, hanem csak sok másikkal együtt. Mik az igaz színek, és melyek a sajátjaid, ezeket senki sem tudja. Őrizd meg a színeid és élj színes életet!" (Colorful című film)

❖❖❖

A számokhoz nem csak emberi jellemvonásokat, de egyéb fogalmakat is társíthatunk. Leírhatjuk őket színekkel, szimbólumokkal, természeti jelenségekkel úgy, hogy ezekben is a hasonlóságokat, az analógiákat keressük.

Legegyszerűbb talán a színeken keresztül megközelíteni a kérdést, hiszen a színek - azon túl, hogy bizonyos kulturális jelentőséggel bírnak -

erős hatást gyakorolnak az érzelmeinkre, hangulatunkra, illetve fiziológiai állapotunkra.

Ezt a pszichológia is elismeri, sőt, a reklámpszichológia az első pillanattól kezdve nagyon tudatosan erre alapoz.

Hogy néz ki mindez a numerológia viszonylatában?

1. ragyogó, tüzes, intenzív, napos színek
piros, napsárga, vörös, arany
2. lágy, visszafogott, vizes színek
kék, ezüst, fekete
3. élénk, vidám, kevert színek
narancsszín, korall, türkiz, élénk zöld, pink
4. megnyugtató, meleg, földies színek, avar-színek
barna, meleg sárga, terrakotta, agyag, bézs, sötétzöld
5. semleges, könnyed, levegős színek
égkék, világosszürke, világos zöld, fehér
6. kifinomult, pasztelles, elegáns színek
rózsaszín, középkék, levendula
7. mély, sűrű, koncentrált színek
lila, sötét ibolya, fekete
8. a végtelen éjszaka színei
királykék, indigó, sötétbordó
9. a „nem-színek”
fehér, fekete, szürke, kristálytiszta

Azon túl, hogy csodásan festenek ezek az élénk színek, még a javunkra is fordíthatjuk őket.

A numerológia segítségével feltérképezhetjük, hogy melyek azok az energiaminőségek, amikből "jól állunk", mi az, ami "túlteng" bennünk vagy melyek azok, amik hiányként vannak jelen.

Ha például valakit FARKAS ADALÁ-nak hívnak, akkor a nevében 6 darab 1-es energia található, ami a teljes név 55%-a. Mondhatni nála bizony túlteng az akarat. Hiányzik viszont az 5-ös rugalmassága, a 7-es határkijelölési-képessége és a 8-as energia, ami megalapozná a valódi önbizalmat.
A többletet vissza kell egy kicsit fogni, míg a hiányokat érdemes lenne megerősíteni. Az említett úriembernek bizony nem javasolnám, hogy piros színű pulóverekkel töltse fel a gardróbját, hiszen csak tovább fokozná azt, amiből eleve rengeteg van benne.

Ellenben ha valakiből épp a magabiztosság hiányzik, akkor annak jól jön egy kis „tűzpiros hajtóerő”. Főleg versenyhelyzetekben vagy olyan szituációkban, ahol határozottan ki kell állnunk magunkért.

Természetesen a felvett ruhadarabok nem oldják meg helyettük a feladatokat, de tudatossággal és figyelemmel ötvözve nagyon hasznosak lehetnek.

A feng shui sem azt állítja, hogy ha párosával helyezzük el a tárgyainkat a párkapcsolat területén, akkor a szerelem azonnal bekopogtat az ajtónkon. Viszont a tudatosságunk kondicionálható – fokozatosan edzhetjük magunkat.
Ha tudjuk, hogy a határkijelölés problémát jelent számunkra, akkor válasszunk olyan 7-es energiához tartozó színt magunk köré, amire pillantva jobban odafigyelünk például az időbeosztásra.




Tetszett a bejegyzés? Oszd meg másokkal is!
Ha érdekel a numerológia, a személyiségelemzés és fejlesztés, kövess a Numeroprofil facebook oldalán.