2020. május 28., csütörtök

Csanád

Május 28.



Eredete
: magyar.

Jelentése: ismeretlen jelentésű régi magyar Csana személynévből származik, -d kicsinyítő képzővel.

Gyakorisága: népszerű, 2018-ban a 89. helyen állt, de 2019-ben már nem szerepelt a 100 leggyakoribb férfinév között.

Névnapja: május 28.

Érdekességek a névvel kapcsolatban:
● A Csanád nemzetség őse valószínűleg az a Csanád vezér volt, aki 1028-ban Ajtonyt legyőzte és az Árpád-házzal állt rokonságban. A nemzetség birtokai hat megyére; Csanád, Temes, Szerém, Vas, Győr és Moson megyékre és a Száván túl fekvő Macsói bánságra terjedtek ki. Manapság is több település őrzi ezt a nevet, többek közt Csanádalberti, Csanádapáca, Csanádpalota, Érsekcsanád.

NumeroProfil-karakter


Alapkaraktermaszkulin.

Általános jellemzők: rengeteg bennük az akarat, az elszántság, ha valamit a fejükbe vesznek, rögtön neki is látnak a megvalósításnak. Ez a kezdeti lendület azonban nem mindig elegendő ahhoz, hogy végére is érjenek a dolgoknak. Nagy bennük a bizonyítási vágy, mindent egyedül akarnak elérni és nehezen látják be, ha valamiért mégis segítségre szorulnak. De épp az elszántság az, amivel képesek megbirkózni a felmerülő akadályokkal. Elsősorban a kézzel fogható, gyakorlatias, praktikus értékeket keresik.

Erősségei:
● határozottság
● gyors reakciók
● másokat is motiváló lendületesség

Gyengéi:
● öncélúság
● energiagazdálkodási problémák (idő, pénz, saját erő)
● türelmetlenség

Boldog névnapot, kedves Csanádok!


Ha tetszett a bejegyzés, kérlek oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Amennyiben érdekelnek a numerológiai témák, nevekkel és névelemzéssel kapcsolatos érdekességek, kövesd a Numeroprofil facebook oldalán.