2020. május 30., szombat

Janka

Május 30.


Eredete
: héber → francia → magyar.

Jelentése: Yohhanan névből ered, jelentése: "Jahve megkegyelmezett".

Gyakorisága: népszerű, 2019-ben a 31.

Névnapja: május 30.

Érdekességek a névvel kapcsolatban:
● Janka eredetileg férfinévkén szerepelt, a János régi magyar nyelvi becézője volt, majd feledésbe merült. A 19. században a Johanna magyarításaként elevenítették fel ismét, immár női névként. A Janka egyben a francia eredetű Zsanett magyar tükörfordítása.
● Több növény is viseli a Janka nevet: Janka-füstike, Janka-gyopárnefelejcs, Janka-liliom, Janka-tarsóka, Janka sallangvirág vagy a Magyar Janka-kikerics.

NumeroProfil-karakter


Alapkaraktermaszkulin.

Általános jellemzők: talpraesettek és kissé harciasak: erős bennük a versenyszellem, bár sokszor nem is másokkal, hanem saját magukkal küzdenek meg. Hangulataik, érzelmi állapotuk nagyban befolyásolja cselekvőképességüket: ha jó passzban vannak, szinte egymás után találnak rá a jobbnál jobb lehetőségekre, máskor azonban arra várnak, hogy valami külső erő kimozdítsa őket. Hajlamosak lehetnek hol ebbe, hol abba belekapni, éppen azt csinálni, ami eszükbe jut, ezzel a lendülettel gyakran túl is vállalják magukat.

Erősségei:
● erős akarat
● határozott elképzelések
● önérvényesítő-képesség

Gyengéi:
● önfejűség
● szétforgácsolódó energiák
● látszat-magabiztosság

Boldog névnapot, kedves Jankák!


Ha tetszett a bejegyzés, kérlek oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Amennyiben érdekelnek a numerológiai témák, nevekkel és névelemzéssel kapcsolatos érdekességek, kövesd a Numeroprofil facebook oldalán.