2020. május 11., hétfő

Ferenc

Május 11.


Eredete: latin → német

Jelentése: francia vagy frank népnév. Magának a frank szónak is ismerjük a jelentését: merész, szókimondó, őszinte.

Gyakorisága: népszerű, 2019-ben 63.

Névnapja: május 11., október 4., december 3.

Érdekességek a névvel kapcsolatban:
● A név egyik leghíresebb viselője Assisi Szent Ferenc, Itália és a kereskedők védőszentje, valamint az ökológusoké és a természetvédőké. Az Állatok Világnapját minden évben az emléknapja utáni vasárnapon tartják.
● Közszóként is használjuk a Ferenc nevet, ha valakivel tegező viszonyba kerül valaki, akkor tréfásan azt mondják: ferkó lett.

NumeroProfil-karakter

Ferencek jó kapcsolatteremtők, nyitottak és kíváncsiak. Könnyen szóba elegyednek bárkivel, sok ismerőst, barátot tartanak számon. Inkább intellektuálisak, mint gyakorlatias beállítottságúak, még a fizikai tevékenységekben is a szellemi kihívásokat, a kreatív megoldásokat keresik. Az új szituációkban hamar feltalálják magukat és ez csak részben köszönhető a már említett kapcsolatteremtési képességüknek – egyszerűen ösztönösen átlátják a dolgokat. A mindennapok monotonitását, rutinszerűségét kevésbé szeretik, ők inkább a hirtelen ötleteket, sugallatokat követik, így nem árt, ha van mellettük valaki, aki a praktikum oldaláról támogatja az ambícióikat.

Boldog névnapot, kedves Ferencek!


Ha tetszett a bejegyzés, kérlek oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Amennyiben érdekelnek a numerológiai témák, nevekkel és névelemzéssel kapcsolatos érdekességek, kövesd a Numeroprofil facebook oldalán.