2020. március 16., hétfő

Henrietta

Március 16.

Névnapi üzenet

"Megnevezni annyi, mint meghatározni, és amit meghatározok, azon már uralkodom is."
(Jorge Bucay)


Eredete

A Henriett név latinos továbbképzése. A germán eredetű  Henrik (a név elemeinek jelentése: "ház, bekerített hely" + "hatalmas, uralkodó") férfinév francia, kicsinyítő képzős női formájából származik.

Gyakorisága

Az 1980-as, 1990-es években vált gyakori névvé. 1996-ban az 57. volt a gyakorisági listán. 2000-ben a 72. lett. 2006-ban az összlakosság statisztikájában a női nevek között a Henrietta a 87. helyen állt. A 100-a listán is ebben az évben szerepelt utoljára.

Névnapja

március 16.

Érdekességek a névvel kapcsolatban

Henrietta nevű város található Mauritiuson, Missouri, New York, Nyugat-Virginia, Ohió, Texas és Wisconsin államban.

Híres viselői

Tunyogi Henriett balettművész
Dér Henrietta énekesnő
Ónodi Henrietta tornász

NumeroProfil-karakter

Henrietták igen határozottan és direkt módon kommunikálnak. Nem rejtik véka alá véleményüket és azok közé az emberek közé tartoznak, akik nyíltan és bátran beszélnek az érzéseikről. Az őszinteség nagyon fontos számukra, nem csak adják, de viszonzásképpen is szeretnék ezt kapni. Bár meglehetősen kritikusak, meglátásaikat igyekeznek ezt építő jelleggel a másik tudomására hozni. Mivel erős emocionális amplitúdó jellemzi őket, nagy szükségük van arra, hogy biztos, támogató érzelmi-családi háttér legyen mögöttük. Ha kibillennek az egyensúlyukból és hagyják, hogy a negatív érzések magukkal ragadják, hosszú időbe telik, míg visszatalálnak belső tengelyük harmóniájába.

Boldog névnapot, kedves Henrietták!


Tetszett a bejegyzés? Oszd meg másokkal is!
Ha érdekel a numerológia, a személyiségelemzés és fejlesztés, kövess a Numeroprofil facebook oldalán.