2020. március 4., szerda

Nolen

Március 4.

Névnapi üzenet

"- Mit lehet várni egy pasastól?
- Te mit vársz tőle? Legyen vasból az ökle, nemesből a lelke?
- Kevés. Ő maga azért legyen emberből."
(Vavyan Fable)


Eredete

Ír-kelta eredetű férfinév, a "nuall" szóból származik. Jelentése: nemes, híres. Ebből a kifejezésből alakult ki előbb a Nuallan vezetéknév, majd később Nolan keresztnév. A magyar nyelvbe Nolenként került be.

Gyakorisága

Hazánkban új csillag a névtérkép egén: 2016-ban került be a 100 leggyakoribb férfinév közé, rögtön a 84. helyre. 2018-ban 10 pontot lépett előre: akkor a 74. helyen találjuk.

Névnapja

március 4.

Érdekességek a névvel kapcsolatban

● A Nolan gyakori vezetéknév az angolszász országokban, leghíresebb viselője Christopher Nolan filmrendező. Testvére Jonathan Nolan szintén a filmszakmában tevékenykedik, ráadásul együtt írták a Sötét lovag és az Csillagok között forgatókönyvét.
● Amerikában, Texas-államban található Nolan megye, legnagyobb városa Sweetwater.

Híres viselői

Nolan Carroll amerikai futball-játékos
Nolan Baumgartner, kanadai jégkorongozó

NumeroProfil-karakter

Nolenek kiválóan és kifinomultan kommunikálnak: közvetlenségükből fakadóan szinte bárkivel azonnal megtalálják a megfelelő hangot. Annak a mértékét azonban már kevésbé ismerik fel, hogy kinek mit mondhatnak el, így előfordulhat, hogy néha kissé indiszkrétté válnak vagy épp olyan információt adnak tovább, amiből kellemetlenségek adódhatnak. Jó előadók, szórakoztató társasági emberek, érzékük van a meséléshez, sőt akár a történetíráshoz is lehet affinitásuk. Kitartásukat, gyakorlati-megvalósító érzéküket nem árt már egész kis kortól kezdve fejleszteni.

Boldog névnapot, kedves Nolenek!


Tetszett a bejegyzés? Oszd meg másokkal is!
Ha érdekel a numerológia, a személyiségelemzés és fejlesztés, kövess a Numeroprofil facebook oldalán.