2019. augusztus 7., szerda

NumeroProfil történetek: az asztal túlsó oldalán

Állásinterjúra készülve

A NumeroProfil legnagyobb előnye, hogy nevekkel dolgozik. Neve mindenkinek van, ahogy már Rejtő is megírta A tizennégykarátos autóban: "Nevem Van... Nevem van: ez, hogy Petrovics."

Új emberekkel találkozva bemutatkozunk  egymásnak, egy céges megbeszélésre igyekezve előre tudjuk, kivel kell tárgyalnunk, de még a randiappokon is a legtöbb esetben az emberek a saját nevükkel szerepelnek. Nem mindig, de általában...

Ha profi profilozók vagyunk, akkor a név elhangzása után fejben azonnal megjelenítjük a mátrixot: "aha, vele hamar szót fogok érteni, mert gyönyörű kommunikációs tengellyel rendelkezik" vagy: "nincs hetes a nevében, akkor még nyugodtan megihatok egy kávét, mert valószínűleg késni fog".

Ehhez tapasztalatom szerint sok évnyi gyakorlat szükségeltetik, addig azonban marad a papír, ceruza és az előre felkészülés.

Elmesélek néhány történetet, ahol a NumeroProfilnak eddig nagy hasznát vettük. Teljesen hétköznapi szituációk, amivel a legtöbbünknek akadt már dolga.

Kezdjük az állásinterjúkkal!

Általában nagyon izgulunk, mikor egy vadidegen emberrel először találkozunk és viszonylag rövid időn belül meg kell őt győznünk az alkalmasságunkról.
Szakmai hozzáértésünk adott, de a többi jelentkező is hasonló kvalitásokkal rendelkezik, hogyan kelthetjük fel mégis a figyelmet?
Még a NumeroProfil megismerése előtt én általában bedobtam a bűvös "hőlégballonozás" kifejezést, akkoriban ugyanis sokat repültem és ez volt annyira egyedi és érdekes, hogy azonnal érdeklődést mutattak az asztal túlsó oldalán ülők.

Egy időben barátnőm jó pár állásinterjún megfordult és kialakítottuk azt a rendszert, hogy a beszélgetés előtt lecsekkoltuk a beszélgetőpartnere nevét.
Szerencsére barátnőm kiváló kommunikátor, így csak finomhangolnunk kellett a beszélgetések irányát. Általában azokat a tulajdonságokat emeltük ki, amiről tudtuk, hogy fontosak a másiknak, például egy erős 7-essel rendelkező embernél a precizitást, a pontosságot és az alaposságot, 6-osnál a szervező-organizáló képességet, az önálló döntéshozatalt, de volt olyan tanács is, hogy egyszerűen csak add magad, mert a másik fél is nagyon szeret csacsogni.

Ez a felkészülés magabiztosságot adott és ha elsőre nem is jött össze a munka, sosem érezte kudarcnak a megbeszéléseket, mert kézben tarthatta az irányítást.



Tetszett a bejegyzés? Oszd meg másokkal is!
Ha érdekel a numerológia, a személyiségelemzés és fejlesztés, kövess a Numeroprofil facebook oldalán.