2019. augusztus 8., csütörtök

Névválasztás

Numerológia alapján

Kevesen választanak nevet numerológiai szempontok alapján, sokkal inkább a hagyomány, a divat, vagy érzelmi indíttatás befolyásol bennünket.

Viszont azok, akik ismerik ezt a rendszert, már egyre gyakrabban keresnek fel, hogy segítsek nekik a döntésben. Azt gondolhatnánk, hogy a "tökéletes" név olyan, miben minden energetikai karakter megtalálható, de ez nem igaz.

Tulajdonképpen minden név tökéletes, a numerológia abban segít, hogy hogyan hozzuk ki magunkból - és gyermekeinkből - a legtöbbet. A NumeroProfil egy olyan energetikai térkép, ami megmutatja erősségeinket és azokra az életterületekre is rávilágít, ami nagyobb figyelmet, odafigyelést igényel.

Mégis akkor mi alapján szoktam javasolni neveket?

A családi minták meglepő módon a névválasztásainkban is gyakran ismétlődnek. Bár már egyre kevésbé szokás az apa után elnevezni az elsőszülött fiút, mégis tudat alatt bizonyos hiányokat vagy esetleg többleteket a néven keresztül is továbbörökítünk.

Így egy tudatosan megválasztott névvel ezt az ismétlődést "törhetjük meg". Vagyis ha a szülők mindketten 7-es vagy épp 5-ös hiánnyal rendelkeznek, akkor olyan neveket keresünk, amiben az adott karakter szerepel. Természetesen a vezetéknevet is figyelembe kell venni ilyenkor.

Előbbi esetén jó választás lehet mondjuk az Georgina, a Patrik, a Gábor, utóbbira az Eszter, Noémi, Enikő, Noel - és még folytathatnám a sort.

Sok esetben a szülők több névötlettel állnak elő, ilyenkor lehet egy előzetes névelemzést készíteni. Például Lotti és Abigél összehasonlítása így néz ki:

"Lottinál erős a művészi kreativitás. Ami a jó fizikai adottságokkal együttesen például tánc vagy egyéb mozgásművészethez vezethet.
Ő kicsit elvarázsolt, álmodozó, magának való lélek. Érzéseiben visszahúzódó, finom, sőt, akár túlérzékeny is.
Lágyabb, mint Abigél, de karakteréből adódóan könnyen kihasználható, alárendelődő lehet.
Jól elvan egyedül, sőt igényli a magányt, a privát szférát. Inkább introvertált személyiség.

Abigél jobban tudja érvényesíteni magát, hatékonyabban tud megnyilvánulni a világban. Kommunikatívabb, vagyis könnyebb számára a tanulás, a nyelvtanulás.
Ügyesen fejezi ki magát, az érzéseit.
Stabilan, két lábbal áll a földön, gyakorlatias és céltudatos.
Extrovertált, élénk személyiség, aki szereti a társaságot, a központi szerepet.

A 6-os és 8-as energiahiány (legalábbis szerintem) jól kompenzálható például öltözködéssel, tárgyakkal. Ez igazi „csajszis” energia, nekem a vintage kifinomultsága jut róla eszembe."