2019. november 25., hétfő

Liza

November 25.

Névnapi üzenet

"Az önmagunkba vetett hitünk legyőzi a sorsot." (Naruto című film)


Eredete

Az Erzsébet név önállósult beceneve, jelentése: "Istenbe vetett bizalom", "Isten az én esküvésem", "megesküdött az Isten" vagy "Istenem a megnyugvás".

Gyakorisága

2004 óta szerepel a népszerűségi listán. Akkor még csak a 95. helyen állt, de évről évre egyre közkedveltebbé vált. Olyannyira, hogy a másik két Erzsébet névváltozattal - az Elizával és az Elizabettel együtt kiszorították az Erzsébet nevet. 2018-ban a Liza egészen a 22. helyig szaladt előre.

Névnapja

július 8., november 25.

Érdekességek a névvel kapcsolatban

Eddig négy hurrikán viselte a Liza nevet. 1961-ben, 68-ban és 72-ben nem okozott túl nagy károkat, de a 76-os Liza hurrikán 600 embert ölt meg Mexikó északi részén.

Híres viselői

Liza Minnelli, amerikai színésznő, énekesnő
Liza Weil, amerikai színésznő
Lisa Chappell ausztrál színésznő, énekesnő, dalszövegíró

NumeroProfil-karakter

Szívesen végeznek olyan dolgokat, melyekben kibontakoztathatják jó kézügyességüket (pl: varrás, kertészkedés, sütés-főzés,…).  Szeretik és keresik a szellemi kihívásokat, de nehézkes lehet számukra a koncentráció, figyelmük gyakran elkalandozik a múlt vagy a jövő fele.  Lelkiismeretesek és szabálykövetők, melyhez kellő együttérzés is társul, így képesek kiállni nem csak a maguk, hanem mások igazáért is. Feladatuk, hogy megtanulják megélni és kifejezni az érzéseiket, mert így könnyebben tudnak kapcsolódni másokhoz és nem érzik kirekesztettnek magukat.

Boldog névnapot, kedves Lizák!


Tetszett a bejegyzés? Oszd meg másokkal is!
Ha érdekel a numerológia, a személyiségelemzés és fejlesztés, kövess a Numeroprofil facebook oldalán.