2019. november 11., hétfő

Nimród

November 11.

Névnapi üzenet

"Az egyik legősibb és legnagyvonalúbb trükk, amit a mindenség játszik velünk önmaga és a mi szórakoztatásunkra: kincseket rejt el mélyen bennünk, aztán a háttérbe húzódva kíváncsian lesi, vajon megtaláljuk-e őket valaha. A kreatív élet nem más, mint ezeknek a rejtett kincseknek a feltárása. Kincsvadászat." (Elizabeth M. Gilbert)


Eredete

A Nimród férfinév eredete bizonytalan, feltételezések szerint asszír eredetű és a jelentése: vadász. Régi magyar mondákban mint a magyarok ősapja, Hunor és Magor atyja szerepel, akit a középkori magyar történetírók teremtettek a Biblia alapján.

Gyakorisága

Nimród a korábbi évszázadokban-évtizedekben nagyon ritka névnek számított, 2006 óta viszont hirtelen bekerült a legnépszerűbb férfinevek közé. 2018-ban már egészen a 26. helyig szökött előre a névadási listán.

Névnapja

november 11.

Érdekességek a névvel kapcsolatban

A téli égbolt leglátványosabb csillagképe, az Orion másik nevén Nimród. Az égi legendárium szerint épp a Bikával küzd, a Nyulat üldözi és mellette futnak hű ebei, a Nagy Kutya és a Kis Kutya. A félelmetes vadász csak egyetlen állattól reszketett, a skorpiótól, ezért ha Skorpió feljön keleten, a vadász eltűnik a nyugati horizonton.

Híres viselői

Nimród, bibliai alak
Antal Nimród, filmrendező


NumeroProfil-karakter

Kiváló, velük született intellektussal rendelkeznek, gondolkodásukban a gyakorlatiasság és az elvonatkoztató-képesség, a logika és az intuíció egyaránt jelen van. Nagy az információ-igényük és széles az érdeklődési körük, kifejezetten szükségük van arra, hogy rengeteg szellemi energiáikat a megfelelő feladatokkal lekössék. Szeretik a biztos talajt a lábuk alatt, ám nem csupán fizikai értelemben: tudásukban is szeretnek stabil ismeretekre alapozni. Gyermekkorukban gondolkodásuk jóval érettebb, mint kortársaiké, később viszont a szellemi frissesség, az újdonságokra való nyitottság tartja őket fiatalon.

Boldog névnapot, kedves Nimródok!


Tetszett a bejegyzés? Oszd meg másokkal is!
Ha érdekel a numerológia, a személyiségelemzés és fejlesztés, kövess a Numeroprofil facebook oldalán.