2019. december 28., szombat

Kamilla

December 28.

Névnapi üzenet

"A szerelmi történetek pezsgővel kezdődnek és kamillateával végződnek."
(Guillaume Musso)


Eredete

A Kamilla a Kamill férfinév női párja, egyúttal egy gyógynövény neve is. Eredete és jelentése bizonytalan, esetleg etruszk eredetű, de egyes vélemények szerint a latin camillus szóból származik. Camillusnak hívták a rómaiak a vallási szertartásokban segédkező, nemesi származású fiúgyerekeket. A név származhat a görög gaméliosz szóból is, aminek a jelentése: ünnepi.

Gyakorisága

Az 1990-es években a Kamilla igen ritka névnek számított, a 90-es évek közepén vált divatossá. Azóta nagyjából a "középmezőnyben" találjuk, 2018-ban a 47. volt a listán.

Névnapja

december 28.

Érdekességek a névvel kapcsolatban

Az orvosi székfű másik neve kamilla (Matricaria chamomilla). A gyógyászatban virágzatát és annak kivonatait alkalmazzák: nyugtató és gyulladáscsökkentő teának, haj- és bőrápolásra.

Híres viselői

Camila Bordonaba argentin színésznő, énekesnő, dalszövegíró
Dévay Camilla magyar színésznő
Dévai Nagy Kamilla énekesnő
Camilla Parker Bowles, Károly walesi herceg második felesége
Camilla Belle színésznő/rendező
Camila Cabello énekeső

NumeroProfil-karakter

Amilyen kis törékeny virág a kamilla, a név viselői annál öntudatosabbak! Igen határozott véleményük van a világról, önmagukról és ha ezt nem is dörgölik mindig mindenki orra alá, tetteik magabiztosságot sugároznak. Tevékenyek, szeretnek jönni-menni, intézkedni. A szó szoros értelmében nem versengő típusok, mégis gyakran futnak versenyt az idővel és önmagukkal. Előfordulhat, hogy mindent egyszerre akarnak csinálni, sok dologba belekezdenek, de csak nehezen érnek mindennek a végére. Ennek oka - a túlvállaláson kívül -, hogy hajlamosak elbíbelődni a részletekkel és még egy cseppnyi maximalizmusra is gyanakodhatunk. Fontos számukra, hogy ami kikerül a kezük közül, az igényességükről árulkodjon.    



Boldog névnapot, kedves Kamillák!


Tetszett a bejegyzés? Oszd meg másokkal is!
Ha érdekel a numerológia, a személyiségelemzés és fejlesztés, kövess a Numeroprofil facebook oldalán.