2019. december 2., hétfő

Vivien

December 2.

Névnapi üzenet

"Még a legnagyobbak sem mindig tudták előre, mi lesz a sorsuk."
(Merlin kalandjai című filmsorozat)


Eredete

Angol eredetű név, a Viviána alakváltozata. Egyes magyarázatok szerint a Viviána ismeretlen eredetű római nemzetségnévből származik. Jelentése: a Vivianus (vagy Bibianus) nemzetséghez tartozó nő. Mások az "élő, eleven" jelentésű, latin vivus szóból származtatják a Viviána nevet.

Gyakorisága

1967-ben egyetlen gyermek sem kapta a Vivien nevet, de a következő évtizedekben nagyon divatossá vált. 1983 és 1987 között 790 alkalommal választották, 1996-ban pedig a második leggyakoribb név volt. 2000-ben ismét a gyakorisági lista második helyére került, tavaly a 36. helyen végzett ezen a listán.

Névnapja

december 2.

Érdekességek a névvel kapcsolatban

Vivien a brit mondák tündére, a Tó Hölgye, aki Arthur királynak a kardját adta, aki Lancelot lovagot fölnevelte, és aki iránt végzetes szerelemre gyulladt Merlin varázsló.

Híres viselői

Bánhídi Vivien színésznő
Vivian Cheruiyot futó
Czene Vivien modell
Hegyaljai Vivien cselgáncsozó
Vivien Leigh színésznő
Mádai Vivien műsorvezető

NumeroProfil-karakter

Vivienek érzékenyek, kíváncsiak, ráadásul hatalmas szabadságvágyuk van, ez pedig olyan kombináció, ami nagyon izgalmassá teszi őket. Reakcióik meglepőek, váratlanok, sokszor kiszámíthatatlanok - mellettük az ember nem dőlhet kényelmesen hátra, mert bármikor előállhatnak valami hirtelen jött ötlettel. Ha a vezetéknév nem stabilizálja őket, hajlamosak lehetnek hisztire, érzelmi kitörésekre. Ez abból is adódik, hogy teljes odaadással átélik a pillanatot. Gyakran igazi életművészek, fontos, hogy egyediségüket a hivatásukban és a kapcsolataikban is belevihessék.


Boldog névnapot, kedves Vivienek!


Tetszett a bejegyzés? Oszd meg másokkal is!
Ha érdekel a numerológia, a személyiségelemzés és fejlesztés, kövess a Numeroprofil facebook oldalán.