2019. december 9., hétfő

Natasa

December 9.

Névnapi üzenet

"Amióta nem kimondottan a karácsonyt, hanem a szeretetet ünnepeljük, egy átlagos családi vacsora is ünnepi hangulatban telik." (Guy Ritchie)


Eredete

A Natasa a Natália orosz becézéséből alakult ki. Jelentése: az Úr Jézus születésnapja. Valaha a karácsonykor született lánygyerekek kapták ezt a nevet.

Gyakorisága

A 2000-es évekig hazánkban a Natasa igen ritka névnek számított. 2014-ben ugrásszerűen került be a 100 leggyakoribb női név közé: egyből a 40. helyről startolt. 2018-ban megőrizte ezt a pozícióját, a 41. volt.

Névnapja

december 9.

Érdekességek a névvel kapcsolatban

Natasa Rosztova Tolsztoj Háború és béke című regényének hősnője.

Híres viselői

Dusev-Janics Natasa olimpiai bajnok kajakozó
Natasha Richardson angol színésznő
Natasha Obama Barack Obama lánya
Natasha Lyonne amerikai színésznő
Natasha Bedingfield angol énekesnő
Natasha Bedingfield ausztrál politikus

NumeroProfil-karakter

Natasák igen határozott akaratú, karakán hölgyemények, s ez ez az oldaluk már egész korán megmutatkozik. Valószínűleg már igen zsenge korban felfedező utakra indulnak, és ha valamit kiszemelnek maguknak - például egy sütit vagy egy játékot - addig másznak, totyognak, nyújtózkodnak, amíg meg nem kaparintják azt. Felnőttként is megmarad ez a makacsság: elhatározásaiktól nem igen hagyják eltéríteni magukat. Versengő alkatok, hajlamosak másokat riválisként kezelni. Hatalmas energia és vitalitás tombol bennük bennük, amit érdemes mozgásban levezetni. A sport abban is segít, hogy kitartóbbak, céltudatosabbak legyenek.    



Boldog névnapot, kedves Natasák!


Tetszett a bejegyzés? Oszd meg másokkal is!
Ha érdekel a numerológia, a személyiségelemzés és fejlesztés, kövess a Numeroprofil facebook oldalán.