2019. december 9., hétfő

Natália

December 9.

Névnapi üzenet

"A szívem mélyén mindig karácsony van. A szívemben rejtegetett zug, ahova visszajárok örülni, maga a karácsony." (Szabó T. Anna)


Eredete

A Natália latin eredetű női név a dies natalis Domini kifejezésből származik, aminek a jelentése: az Úr Jézus születésnapja. Valaha a karácsonykor született lánygyerekek kapták ezt a nevet.

Gyakorisága

Az 1990-es években a Natália ritka névnek számított. 2000 óta szerepel a 100 leggyakoribb női név között. 2015-ben a 44., 2018-ban az 58. volt.

Névnapja

december 9.

Érdekességek a névvel kapcsolatban

Fiktív történetekben előszeretettel választják a Natália nevet (vagy annak névváltozatait) kémnőknek. Natalie Princesse, a francia titkosügynök, Cameron Diaz által megformált Charlie-angyal, Natalie Cook vagy Natasha Romanoff, Marvel-moziuniverzum Fekete özvegye.

Híres viselői

Nagy Natália színésznő
Nathalie Dechy francia teniszező
Natalia Ginzburg írónő
Natalia Oreiro uruguayi színésznő, énekesnő
Natalie Portman amerikai színésznő
Natalie Wood színésznő

NumeroProfil-karakter

Határozottan és dinamikusan állnak neki a feladatoknak, nagy bizalommal és akaraterővel képesek a kitűzött célok érdekében lépéseket tenni. Arra érdemes odafigyelniük, hogy megfelelően osszák be az idejüket és ne forgácsolódjanak szét. Jó kommunikációs képességgel és nyelvérzékkel rendelkeznek, szeretnek utazni és mozgásban lenni. Fontos, hogy rendszeresen végezzenek olyan tevékenységet, amivel a felgyülemlett energiát le tudják vezetni.    



Boldog névnapot, kedves Natáliák!


Tetszett a bejegyzés? Oszd meg másokkal is!
Ha érdekel a numerológia, a személyiségelemzés és fejlesztés, kövess a Numeroprofil facebook oldalán.