2019. december 23., hétfő

Zétény

December 23.

Névnapi üzenet

"Jó férjet találni pont olyan könnyű, mint egy taxit fogni hóviharban szilveszterkor!"
(A férfi fán terem című film)

Eredete

A Zete régi magyar személynév, lehet, hogy szláv eredetű és a jelentése: vő. Zétény ennek a névnek a kicsinyítőképzős származéka.

Gyakorisága

A Zétény 2004-ben került be a 100 legnépszerűbb fiúnév közé és évről évre egyre gyakrabban választják az újszülötteknek. 2018-ban a 29. volt a népszerűségi listán.

Névnapja

február 22., december 23.

Érdekességek a névvel kapcsolatban

Zenték is ma ünneplik névnapjukat. Bár mind csengésre, mind pedig energetikára nagyon hasonló a két név, a Zente régi magyar személynév, a szent szó származéka. Jelentése: jámbor, vallásos.

Híres viselői

Dombi Zétény válogatott atléta

NumeroProfil-karakter

Zétények igencsak érzelem-vezérelt fiatalemberek: hangulatuk erősen befolyásolja cselekvőkedvüket. A környezeti ingerekre nagyon élénken reagálnak, hajalmosak lehetnek átvenni mások kedélyállapotát, rezgéseit, de az időjárási frontokat is jobban megérezhetik, mint a legtöbb ember. Mivel szoros kapcsolatot ápolnak saját érzelmi oldalukkal, így a természetük is nyitott: képesek feltárni magukat mások előtt. Nem okoz gondot számukra, hogy magukról beszéljenek, sőt! A világot „szeretem”, illetve „nem szeretem” kategóriákba sorolják, ami az előbbibe esik, abban brillíroznak, míg a kevésbé kedvelt dolgokat húzzák-halogatják.     



Boldog névnapot, kedves Zétények!


Tetszett a bejegyzés? Oszd meg másokkal is!
Ha érdekel a numerológia, a személyiségelemzés és fejlesztés, kövess a Numeroprofil facebook oldalán.