2020. február 17., hétfő

Donát

Február 17.

Névnapi üzenet

"A világon minden ember kapott valami adományt az égtől. (...) Ez valakiben magától megmutatkozik, valakinek viszont meg kell dolgoznia érte, hogy megtalálja."
(Paulo Coelho)


Eredete

A latin Donatus név rövidüléséből ered, jelentése: az Úrtól ajándékozott. (A donáció - adomány - szóból ismerős lehet.

Gyakorisága

Olyan névről van szó, ami mostanság került fel a névadási listákra. A 1990-es években még igen ritka névnek számított, de a 2000-es években más a 76-86. hely között mozgott. 2018-ban a 85. volt.

Névnapja

február 17., augusztus 7.

Érdekességek a névvel kapcsolatban

● Arezzói Szent Donát számos borvidék védőszentje, bár az ő ünnepnapja augusztus 7-re esik. Kultusza a rajnai borvidéken a legerőteljesebb.

Híres viselői

Bánki Donát mérnök, feltaláló

NumeroProfil-karakter

Ahogy a név jelentésében úgy az energetikájában is megjelenik a támogatás. Gyerekkorban ez igényként jelenik meg – nagyon fontos a biztonság, a stabilitás, a szülők részéről érkező folyamatos megerősítés – így felnőttként ők maguk válnak olyan személyekké, akikre mindig lehet számítani, támaszkodni. Rendszerességre és keretekre van szükségük, hogy megtanuljanak a rendelkezésre álló erőforrásokkal megfelelően gazdálkodni. Remekül össze tudják kapcsolni a gyakorlatiasságot az elvont gondolkodással, fontos számukra a tudás, a műveltség, az intelligencia, az értelmi fejlődés.

Boldog névnapot, kedves Donátok!


Tetszett a bejegyzés? Oszd meg másokkal is!
Ha érdekel a numerológia, a személyiségelemzés és fejlesztés, kövess a Numeroprofil facebook oldalán.