2020. február 4., kedd

Ráhel

Február 4.

Névnapi üzenet

"Az ember olyan lény, akinek meg se kottyan hét év várakozás, ha tudja, hogy Ráchel vár rá a hetediknek a végén. Még újabb hét évre is telik. Ha viszont nincs róla fogalma, hogy hová is rohan, és minek, akkor azt sincs türelme kivárni, míg a közlekedési lámpa zöldre vált." (Ancsel Éva)


Eredete

A héber eredetű női név, jelentése: bárány, anyajuh.

Gyakorisága

Ráhel vagy az írásváltozatként előforduló Ráchel név is igen ritka.

Névnapja

február 4.

Érdekességek a névvel kapcsolatban

A zsidó nép egyik ősanyja, Jákob kedvenc felesége. Jákob beleszeretett Lábán kisebbik lányába, Ráhelbe, és megegyeztek Lábánnal, hogy hét évig szolgálja őt, cserébe Ráhelért. Lábán azonban becsapta, és a hét év leteltével Ráhel helyett Leát, az idősebbik lányt adta hozzá. Jákob újabb hét évig szolgálta, és így Ráhelt is feleségül vehette. Ő volt József és Benjámin édesanyja.

Híres viselői

Raj Ráchel magyar cukrász, tortatervező
Rácz Ráchel magyar író, forgatókönyvíró, kreatív producer
Rachel McAdams kanadai színésznő
Rachel Weisz magyar származású angol színésznő

NumeroProfil-karakter

Ráhelek figyelmesen, érzékenyen kommunikálnak, kiváló emberismerettel és gyakran igen fejlett szociális érzékkel rendelkeznek. Igazságérzetük is erős, a fenti tulajdonsággal kombinálva gyakran válnak a gyengébbek, a rászorulók, esetleg szélesebb társadalmi rétegeket érintő problémák szószólójává. Szívükön viselhetik az állat- és környezetvédelmet, az emberi jogokat, a hátrányos megkülönböztetés kérdéskörét. Ha valamit a szívügyüknek tekintenek, abba mélyen beleássák magukat. Munkában és magánéletben is hajlamosak lehetnek a túlvállalásra. Fontos, hogy megtanuljanak nemet is mondani.



Boldog névnapot, kedves Ráhelek!


Tetszett a bejegyzés? Oszd meg másokkal is!
Ha érdekel a numerológia, a személyiségelemzés és fejlesztés, kövess a Numeroprofil facebook oldalán.