2020. február 5., szerda

Ingrid

Február 5.

Névnapi üzenet

"Hasonló kapcsolatban állunk az elménkkel, mint lovas a lovával. A ló (az elme) néha szeretne szabadon vágtatni vagy páfrányt legelni, ezért kitépi kezünkből a gyeplőt, és közben majdnem kirántja helyéből a vállunkat. A tudatos jelenlét nyelvén mindez azt jelenti: ha megrántjuk a gyeplőt, akkor az elménk csak még jobban fog tiltakozni. De ha csak gyengéden meghúzzuk, közben csettintünk, mint a cowboyok, és még azt is hozzátesszük, hogy "hó, öregfiú!", akkor elménk fokozatosan lelassít és engedelmeskedik, végül pedig odasúghatjuk neki, hogy "köszönöm". Ha elménk el akar vágtatni velünk, és erőszakosan visszarántjuk, akkor ledob bennünket, és elnyargal. Ha empátiával fordulunk önmagunk felé, ha ellen tudunk állni a követelőző gondolatoknak, akkor viszont elcsendesedik." (Ruby Wax)


Eredete

Északi germán eredetű női név, jelentése: Ingwio isten + lovas, lovaglás vagy szép.

Gyakorisága

Ingrid korábban is, napjainkban is ritka, különleges névnek számított.

Névnapja

február 5.

Érdekességek a névvel kapcsolatban

Ing, germán isten neve az Igor és az Ingeborg nevekben is felfedezhető. Skandináv megfelelője Freyr, a termékenység istene. Mítoszával már a Gerda név kapcsán is találkozhattunk.

Híres viselői

Ingrid Bergman svéd színésznő
Kertesi Ingrid operaénekes

NumeroProfil-karakter

Ingridek nagyon empatikusak, együtt érzőek. Ösztönösen fordulnak a spiritualitás, az emberi értékek irányába, ami segít önmagukat, másokat és a világot is megérteni. Képesek a berögzült struktúrákat lebontani és folyamatosan megújulni. A fejlődés, az innováció, a jövő érdekli őket, ritkábban foglalkoznak a múlt dolgaival. Erős a kapcsolatuk a „láthatatlan világgal”: az álmokkal, intuíciókkal, ideálokkal, ebből adódóan távoli célokat is nagy hittel és bizalommal tudnak követni. Vonzódhatnak a technikai újdonságok vagy akár a repülés iránt. Munkában meglehetősen strukturáltak, rendezettek, bár hajlamosak lehetnek túl sokat vállalni magukra, mert nehezen mondanak nemet másoknak.



Boldog névnapot, kedves Ingrid!


Tetszett a bejegyzés? Oszd meg másokkal is!
Ha érdekel a numerológia, a személyiségelemzés és fejlesztés, kövess a Numeroprofil facebook oldalán.