2020. január 31., péntek

Gerda

Január 31.

Névnapi üzenet

"Soha ne rombolj le kerítést addig, míg ki nem deríted, miért emelték." (Robert Frost)


Eredete

A Gerda északi germán eredetű női név, a germán mitológiában Freyr isten feleségének a neve, jelentése: védőkerítés. Egyben a Gertrúd német beceneve is.

Gyakorisága

Korábban és napjainkban is a ritka nevek között tartjuk számon a Gerdát.

Névnapja

január 31.

Érdekességek a névvel kapcsolatban

Gerd és férje Freyr násza a tavasz pillanata. Gerd az óriáslány a hóval borított termőföldeket szimbolizálja, akit felmelegít, életre kelt a vele egybe kelő napmeleg. Házasságuk évről évre megújul és ettől válik gyümölcsözővé a föld.

Híres viselői

Pikali Gerda színésznő
Garamvölgyi Gerda ékszerművész

NumeroProfil-karakter

Gerda névben egyszerre van jelen a mozgékonyság, a kalandvágy, a felfedezni akarás és a stabilitásra törekvés. Ha a kerítés hasonlattal élnék, akkor fontos számukra, hogy legyen egy "védelmi vonal", ami mögé behúzódhatnak feltöltődni, pihenni, de ha kedvük úgy tartja, "átmásznak a kerítésen" és nekivágnak világot látni. Kitűnően kommunikálnak, véleményüket csak ritkán rejtik véka alá. Olykor meglehetősen keményen fogalmaznak, de megvan bennük a hajlandóság, hogy mások nézeteit is elfogadják. Pontosak, percízek és megbízhatóak, gyakran ugyanezt várják el környezetüktől is. Barátságban, emberi kapcsolatokban lojálisak, hűségesek, hosszú távban gondolkodnak.    



Boldog névnapot, kedves Gerdák!


Tetszett a bejegyzés? Oszd meg másokkal is!
Ha érdekel a numerológia, a személyiségelemzés és fejlesztés, kövess a Numeroprofil facebook oldalán.