2020. január 30., csütörtök

Hiánypótló gondolatok

Tanácsok a numerológiai hiányok kiegyenlítésére

Bevezető gondolat: "Egyszer csak arra ébredünk, hogy a teljesség, amire vágyakoztunk, amit minden erőnkkel meg akartunk valósítani, nagyrészt hiányokból áll." (Lázár Ervin)

✥✥✥

A NumeroProfil segít feltárni azokat a jellemvonásokat, melyekre érdemes fokozott figyelmet fordítani. Ha ezekhez a tulajdonságainkhoz való hozzáállásunkat átformáljuk, minden területre kiható, pozitív változásokat indíthatunk el az életünkben. Az idei évben ez pedig különösen fontos lesz! (A 2020-as év numerológiai leírása itt olvasható: Magasabb nézőpontból)

A hiányszámok, amiket most megmutatok, azokat az életterületeket jelölik, melyek a legtöbb energia-befektetést és odafigyelést igénylik tőlünk. Míg más dolgok ösztönösen és könnyedén mennek, addig itt nehezen találjuk az egyensúlyt, könnyebben kicsúszik a kezünkből az irányítás, illetve itt tudunk a legkevésbé objektívak maradni.

Spirituális megközelítésből ezek a tanulási feladataink. Ezekkel a nehézségekkel szembenézni nagy bátorságot igényel! De a felismeréssel már megtesszük a kezdő lépést a változtatás felé!

Az energetikai hiányok leírása végén javasolni fogom, milyen magatartással, hozzáállással, sőt külső eszközökkel tudjuk ezeket a hátrányokat lehetőségekké alakítani.

A hiányok kiszámításához az Egymáshoz vezető térkép című bejegyzésnél található a segítség.

1-es szám hiányterülete: ÖNÉRVÉNYESÍTŐ AKARAT

Nehezen megy a kezdeményezés, az új dolgok elindítása. Gyakran érzed úgy, hogy akaratod háttérbe szorul a többiekével szemben, mert a vezető szerepet nem szívesen vállalod magadra. Ha belefogsz valamibe, mások megjegyzései, kritikái könnyen elbizonytalanítanak. Kerülöd a konfliktusokat, kész vagy inkább megalkudni. Az önérvényesítés az egyik legnagyobb kihívás számodra, ezért terveid legtöbb esetben vágyak maradnak csupán.

Hogyan változtathatsz?
Az akaratot éppen úgy lehet edzeni, mint a testet. Először talán nehezen megy lefutni akár csak 200 métert is, de ha jó kondícióban vagy, egy maratont is teljesíthetsz! Akaratod megerősítését kezd a tudatos konfrontációval. Vagyis bátran állj ki a nézeteid, a véleményed, az elképzeléseid mellett. Épp olyan értékesek, mint bárki másé, ráadásul te álmodtam meg őket, hozzád tartoznak. Akkor is legyél elkötelezett és kitartó ezekben, ha az élet akadályokat gördít eléd.

Legyen ez a mottód: „Az akaraterő megteremti az utat.”

Az 1-es szám hiányát ellensúlyozzák továbbá:
Színek: piros, sárga, vörös, arany
Tárgyak és szimbólumok: nap, oroszlán, sas, sárkány
Kristályok: rubin, topáz, vörös gránát, vörös jáspis, spinell, magnetit

2-es szám hiányterülete: ÉRZELMEK KIFEJEZÉSE

Ha valódi érzelmekről van szó, visszafogottság és bizonytalanság jellemez. Lelkileg nehezen oldódsz fel, nagyon sok idő kell ahhoz, hogy bárkit is közel engedj magadhoz. Érzelmileg azért nem tudsz spontán lenni, mert félsz a visszautasítástól, a sérülésektől. Igyekszel mindent megmagyarázni, megérteni, nem tudod magad átadni az érzéseidnek, pedig a kételyek és a kétségek is pontosan ebből fakadnak.

Hogyan változtathatsz?
A tudatalattid üzeneteivel, képeivel – vagyis a megérzéseiddel és az álmaiddal – türelemmel és önmagadra figyeléssel alakíthatsz ki jó kapcsolatot. Ne hozz azonnal döntéseket, előbb mindig aludj rájuk egyet. Figyeld meg, milyen hatást, érzelmeket váltanak ki belőled bizonyos emberek, mert a tested üzeneteit megismerve fejlesztheted az intuitív képességeidet. S a szívedre hallgatva sokkal magabiztosabban tudsz majd tájékozódni a világban.

Legyen ez a mottód: „Aki kifelé tekint, álmodik, aki befelé, az ébred.”

A 2-es szám hiányát ellensúlyozzák továbbá:
Színek: kék, ezüst, pasztellrózsaszín, halványzöld
Tárgyak és szimbólumok: tükör, hold, virág, rák
Kristályok: holdkő, gyöngy, krizopráz, smaragd, opál

3-as szám hiányterülete: BELSŐ HARMÓNIA

Békés, nyugodt középpontodból könnyen kibillent a legapróbb sérelem. Bizonyos helyzeteknek túl nagy jelentőséget tulajdonítasz, míg a fontos dolgok megoldását inkább a szőnyeg alá söpröd. Kreativitásodat nem éled meg, mert úgy érzed, hiányzik belőled a kivitelezéshez kellő ügyesség. Pedig inkább a türelmetlenség az, ami ebben meggátol. Nehezedre esik folyamatosan egyetlen dologra koncentrálni, hamar szétszórttá, figyelmetlenné válsz.

Hogyan változtathatsz?
Gyerekkorodban mondtak ilyet neked: „Ügyetlen vagy!”, „Hagyd, majd én megcsinálom helyetted!”. Ha igen, akkor nem sajátítottad el a „Képes vagyok rá!” tudatosságát. Azért adod fel olyan könnyen, és azért nem tudsz belemerülni egy-egy tevékenységbe, esetleg kapcsolatba, mert hiányzik belőled az önbizalom. Pedig biztos voltak már olyan helyzetek, ahova sok energiát, kitartást és türelmet fektettél. Ha egyszer sikerült, máskor is menni fog!

Legyen ez a mottód: „Tulajdonképpen minden szép, amire szeretettel nézünk.”

A 3-as szám hiányát ellensúlyozzák továbbá:
Színek: narancssárga, élénkzöld, korallszín
Tárgyak és szimbólumok: delfin, gyümölcsök, búza
Kristályok: citrin, karneol, peridot, borostyán

4-es szám hiányterülete: STABILITÁS

Nem szívesen foglalkozol az élet anyagias, durvának gondolt oldalával, ezért ezen a téren könnyen kicsúszik a kezedből az irányítás. Hajlamos vagy a pazarlásra, a meggondolatlanságra a pénzügyek terén, de az erőd, energiád beosztása is nehezedre esik, ezért túlvállalod magad. Az élet gyakorlati része mindennapos kihívást jelent számodra, mert nem tudsz stabil alapokra építkezni. Inkább az ösztöneidre és nem a józan érvekre hallgatsz.

Hogyan változtathatsz?
A határaid kijelölése a legapróbb, leghétköznapibb dolgoknál kezdődik. Készíts terveket, oszd be tudatosan az idődet, az energiádat. Mindig lépésről lépésre haladj előre, ne kapkodj. Teremts magadnak biztos, stabil egzisztenciát. Legyél sokkal határozottabb, öntudatosabb és előrelátóbb. Csak azokra a dolgokra mondj igent, amit szívből szeretnél, így elkerülheted, hogy folyton olyasmit vállalj magadra, ami lemeríti az összes erőtartalékodat.

Legyen ez a mottód: „Aki lábujjhegyen áll, nem áll sokáig.”

A 4-es szám hiányát ellensúlyozzák továbbá:
Színek: barna, sárga, terrakotta
Tárgyak és szimbólumok: cserepes növények, ékszerdoboz, érmék, elefánt, malac, kockák
Kristályok: achát, füstkvarc, barna jáspis, hematit, vörös gránát

5-ös szám hiányterülete: KÖZÉPPONT

Látszólag könnyen kommunikálsz, de ha a valódi, mély érzéseidet kell felvállalnod, zavarba jössz, és inkább hallgatásba burkolózol. Ez abból adódik, hogy a racionális és az intuitív énedet – vagyis az eszedet meg a szívedet – nehezen tudod összehangolni. Ebből következhet, hogy állandóan feszült és nyughatatlan vagy, ugyanis hiányzik a benyomások, a tapasztalatok feldolgozásának, átégetésének a képessége. Ezért is viszonyulsz minden újdonsághoz kétkedően, szkeptikusan.

Hogyan változtathatsz?
Legyél sokkal nyitottabb mások nézeteire, befogadóbb a világ jelenségeit illetően. Minden szituációban törekedj a tiszta, őszinte kommunikációra. Próbálj meg egyszerre kizárólag egy dologra fókuszálni, ne forgácsold szét az energiáidat. Figyelj a megérzéseidre, az álmaidra! Ha egyedül nem megy a középpontteremtés, keress olyan módszert, ahol fejlesztheted magadban ezt a képességet, például a jóga vagy a tai-chi alkalmas erre.

Legyen ez a mottód: „A szív és az értelem ellentmondásában a szívedre hallgass.”

Az 5-ös szám hiányát ellensúlyozzák továbbá:
Színek: égkék, világosszürke, türkizkék
Tárgyak és szimbólumok: szélcsengő, kötél, bambusz, nád, mókus, madár
Kristályok: türkiz, akvamarin, kék kalcedon, aventurin, achát

6-os szám hiányterülete: DÖNTÉSHOZATAL

Fontos döntéseket belső vívódások, hosszú tétovázások után hozol meg, és gyakran ahogy kimondod őket, hezitálni kezdesz: „Valóban jól döntöttem?”. Emiatt a határozatlanság miatt érzéseid terén is bizonytalan vagy, féltékennyé válsz, vagy úgy érzed, nem kapsz elég viszonzást. Fantáziádat, képzelőerődet nem mered szabadon engedni, ezért az álmaidat csak üggyel-bajjal tudod valóra váltani, sőt sok esetben beteljesületlenek maradnak.

Hogyan változtathatsz?
Döntéshozatal előtt fontos a mérlegelés, de nem szabad itt megrekedni. Próbáld ki, milyen az, mikor az ösztöneidre, az első megérzéseidre – vagyis a szívedre és nem mások érveire hallgatsz. Fogadd el, hogy választásaid, elköteleződéseid alakítják a világodat, olyanná, amilyenné te szeretnéd formálni. Nem csak másokra, de a sorsod alakulására is hatással vagy. Álmaiddal teremtesz, döntéseiddel pedig elindulsz a megvalósítás ösvényén.

Legyen ez a mottód: „Az embernek választania kell! Ebben lakozik ereje: döntéseinek hatalmában.”

A 6-os szám hiányát ellensúlyozzák továbbá:
Színek: rózsaszín, középkék, réz-szín
Tárgyak és szimbólumok: harmóniát sugárzó tárgyak, páros dolgok, pillangó, hattyú
Kristályok: rózsakvarc, jáde, nefrit, nemesopál

7-es szám hiányterülete: HATÁROK KIJELÖLÉSE

Életedben a legnagyobb kihívást a határok kijelölése jelenti. Ezért sokszor erődön felül teljesítesz, túlvállalod magad, rosszul osztod be az idődet, elkésel, saját tűrőképességed határait sem veszed figyelembe. Sokszor ahelyett, hogy a jelen pillanatra fókuszálnál, a múlton gondolkodsz, vagy a jövőt tervezgeted. Ebből fakad, hogy sok remek lehetőséget elszalasztasz és az ötleteidet is csak küzdelmek árán tudod véghez vinni

Hogyan változtathatsz?
Az előrehaladáshoz először a múltat kell lezárni. Ne cipelj olyasmit, ami akadályozza a fejlődésedet, az önkibontakoztatásodat. Ezek lehetnek idejétmúlt kapcsolatok, elavult hitrendszerek vagy túlszárnyalt elképzelések. Fontos, hogy előrelátó legyél, célkitűzésekkel, álmokkal, de ne vesszél bele abba, hogy „Majd akkor, amikor…”, mert sosem érheted utol magadat. Fedezd fel az „itt és most”-ban rejlő hatalmas megvalósító-erőt.

Legyen ez a mottód: „A boldogság azt jelenti, hogy ismerjük és szeretjük a határainkat.”

A 7-es szám hiányát ellensúlyozzák továbbá:
Színek: lila, ibolya
Tárgyak és szimbólumok: óra, homokóra, kalligráfia, farkas, kutya
Kristályok: ametiszt, lápisz lazuli, cirkon, heliotrop

8-as szám hiányterülete: ÖNISMERET

Túl sok energiát fordítasz arra, hogy többet mutass magadról, mint aki vagy. Így folyamatosan arra figyelsz, mások mit gondolnak rólad, igyekszel megfelelni, de legbelül állandó küzdelemben vagy önmagaddal. Nem vagy elég objektív önmagaddal szemben. Tehernek érzed a felelősségvállalást, hibáid elismerése. Fontos számodra az igazság, mégis legtöbbször másokét próbálod érvényesíteni, saját érdekeid mellett pedig nem tudsz kiállni.

Hogyan változtathatsz?
Az önelfogadásban sokat segíthet az önismeret. Ha megismered a benned lévő motivációkat, erőket és gyengeségeket, előítéletek nélkül tudsz majd magadra pillantani. Ha pedig nem akarod már magadat minden áron másnak mutatni, másokkal szemben is sokkal megértőbb, elfogadóbb leszel. Felismerheted, hogy mindennek megvan a maga helye, szerepe a világ rendjében. Egyensúlyban, békében lehetsz önmagaddal, és ebben a harmóniában felfedezheted sorsfeladatodat, spirituális küldetésedet.

Legyen ez a mottód: „Az egyensúly a Nagy Mű alapja.”

A 8-as energia hiányát ellensúlyozzák továbbá:
Színek: királykék, indigókék
Tárgyak és szimbólumok: mérleg, szem, bagoly, orchidea, macska
Kristályok: macskaszem, sólyomszem, tigrisszem, pirit, kalcit

9-es szám hiányterülete: SPIRITUALITÁS

Túlságosan érzékenyen vagy bizalmatlanul reagálsz a külvilág hatásaira. A spiritualitáshoz fűződő viszonyod igencsak szélsőséges: vagy totálisan elutasítod vagy nyakig merülsz benne. Sokszor érzed magad a körülmények áldozatának, mások kihasználnak, kirekesztenek. Bizonyos szituációk, minták folyamatosan ismétlődnek az életedben, mert nem vonod le a megfelelő konzekvenciát, s nem vagy elég következetes.

Hogyan változtathatsz?
Mindenkinek szüksége van a tudatosan megteremtett egyedüllétre. Kell idő a regenerációra, a tapasztalatok feldolgozására, a belső energiakészletek feltöltésére. Nevezhetjük ezt termékeny magánynak is. Fontos, hogy bizonyos időközönként visszavonulj, lelassulj, elcsendesülj. Kapcsold le magad a hétköznapok rohamtempójáról és információáradatáról. A meditáció, a jóga, de a szabad levegőn végzett séta, szemlélődés is segítségedre lehet.

Legyen ez a mottód: „Ott vagyok mindenben és minden ott van bennem.”

A 9-es szám hiányát ellensúlyozzák továbbá:
Színek: szürke, fekete, fehér
Tárgyak és szimbólumok: egyszarvú, teknős
Kristályok: ónix, hegyikristály, gagát, obszidián, gyémánt, turmalin


Tetszett a bejegyzés? Oszd meg másokkal is!
Ha érdekel a numerológia, a személyiségelemzés és fejlesztés, kövess a Numeroprofil facebook oldalán.