2020. január 29., szerda

Adél

Január 29.

Névnapi üzenet

"Szeretnék nagy és nemes dolgokat véghez vinni, de a fő kötelességem az, hogy a kisebb dolgokat is úgy végezzem el, mint ha nagyok és nemesek lennének." (Helen Keller)


Eredete

Német eredetű név, jelentése: nemes.

Gyakorisága

Mostanság vált divatossá az Adél név. 1990-ben ritkán fordult elő, még 2010-ben sem szerepelt a 100-as népszerűségi listán, két éve azonban a 28. helyig szalad előre.

Névnapja

január 29.

Érdekességek a névvel kapcsolatban

Legismertebb viselője Ady múzsája, Brüll Adél, akit játékosan Lédának szólított. Ez egyszerre a név „tükörolvasata” és a görög mitológia spártai királynéja, aki az Ikrek csillagképet is a világra hozta.

Híres viselői

Brüll Adél, azaz Léda, Ady Endre múzsája
Kováts Adél színésznő
Orosz Adél táncosnő, balettigazgató, pedagógus
Jordán Adél színésznő

NumeroProfil-karakter

Bár rövid névvel van dolgunk, de ez a négy betűben nagy fokú határozottságot, céltudatosságot mutat. Gyakorlatiasság, praktikus gondolkodás jellemzi viselőit. Hétköznapi tevékenységekben, mint például főzés, kertészkedés, sőt akár a barkácsolás is nagyon ügyesek, kreatívak lehetnek. Nem csak kitalálnak dolgokat, de a megvalósításban is jeleskednek. Kapcsolataikban hosszú távra terveznek, barátaik számíthatnak rájuk, ám ezzel együtt kíméletlen őszinteségükre is. Ha nekik van problémájuk, már jóval nehezebben nyílnak meg, hajlamosak lehetnek a segítségkérés halogatására.    



Boldog névnapot, kedves Adélek!


Tetszett a bejegyzés? Oszd meg másokkal is!
Ha érdekel a numerológia, a személyiségelemzés és fejlesztés, kövess a Numeroprofil facebook oldalán.