2020. január 27., hétfő

Angelika

Január 27.

Névnapi üzenet

"Az igazi angyalt a kedélyéről lehet megismerni. Lényéből szüntelenül árad valami megmagyarázhatatlan derű. Olyan lelkiállapot, melyet az ember csak akkor él át néhány pillanatig, amikor felragyog a nap." (Müller Péter)


Eredete

Az Angelika női név az angelicus latin melléknév női alakjából ered, amelynek jelentése: angyali, angyalhoz hasonló.

Gyakorisága

Az Angelika mindig is a ritka, különleges nevek közé tartozott.

Névnapja

január 27.

Érdekességek a névvel kapcsolatban

Az orvosi angyalgyökér - latinul: Angelica archangelica - másik neve az angelikafű. Fűszerként, tápszerként fogyasztják. Különlegesen kellemes, aromás illata és édeskésen kesernyés íze miatt likőrök, gyomorkeserűk alapanyaga. Nevét valószínűleg onnan kaphatta, hogy az egyik legveszélyesebb növénynek, a nadragulyának az ellenmérge.

Híres viselői

Anjelica Huston színésznő
Angelika Kirchschlager osztrák szoprán énekesnő

NumeroProfil-karakter

Senkit ne tévesszen meg az angyali név, mögötte ugyanis igen önérzetes, aktív és hatékony személyiség lakozik. Angelikák akkor érzik jól magukat, ha jöhetnek-mehetnek, tehetnek-vehetnek. Szeretnek utazni, felfedezni, de ők azok, akik a tengerparton való heverészésre fél nap alatt ráunnak, és helyette inkább túráznak, jet-skiznek vagy a környékbeli éttermek kínálatát derítik fel. Ha valamit a fejükbe vesznek, azt igyekeznek azonnal meg is valósítani, önértékelésük gyakran teljesítményeikből, eredményeikből táplálkozik. Magánéletükben szükségük van olyan partnerre, barátokra, akik a biztos, stabil érzelmi és fizikai hátteret jelentik a számukra.    



Boldog névnapot, kedves Angelikák!


Tetszett a bejegyzés? Oszd meg másokkal is!
Ha érdekel a numerológia, a személyiségelemzés és fejlesztés, kövess a Numeroprofil facebook oldalán.