2020. január 5., vasárnap

Simon

Január 5.

Névnapi üzenet

"Boldogok, akik tudnak elhallgatni és meghallgatni, mert sok barátot kapnak ajándékba és nem lesznek magányosak." (Gyökössy Endre)


Eredete

A héber eredetű Simeon név görög alakváltozata a Szimón, innen került át a magyar nyelvkincsbe. Jelentése: meghallgatás, meghallgattatás Női párja: Szimóna és a régi magyar alakváltozata a Semjén.

Gyakorisága

Az 1990-es években a Simon igen ritka névnek számított, majd 2001-től bekerült a 100 leggyakoribb férfinév közé, de eddig csak a sereghajtó 79-95. helyig jutott. 2018-ban a 80. volt ezen a listán.

Névnapja

január 5., október 28.

Érdekességek a névvel kapcsolatban

A Die Hard széria 3. részében ( Az élet mindig drága) a film gonosztevője, Simon Gruber a „Simon mondja” játékot játssza a New York-i rendőrséggel. Folyamatosan feladványok megfejtésére kényszeríti McClane-t és Carvert, hogy a megoldás segítségével hatástalaníthassák a város különböző helyein elhelyezett robbanószerkezeteket.

Híres viselői

Simon apostolok (Simon Péter és a zelóta Simon)
Simeon, Jákób fia, Izrael 12 törzse egyikének ősatyja
Simon Le Bon, a Duran Duran énekese
Paul Simon zenész, az egykori Simon and Garfunkel duó egyik tagja
Simon Baker amerikai színész - A mentalista
Kézai Simon történetíró, krónikás

NumeroProfil-karakter

A Simon név összesen 5 karakterből áll, mégis két tengellyel rendelkezik. Ennek köszönhetően kiváló kognitív és kommunikációs képességekkel bírnak, intelligens és figyelmes kommunikáció jellemzi őket. Elsősorban együttműködésre, asszertivitásra törekszenek, irányítóként is igazi csapatjátékosok. Inkább az értelmi és nem az érzelmi érvekre hallgatnak. Az új dolgokban spontán módon, de jó időzítéssel vágnak bele.

Boldog névnapot, kedves Simonok!


Tetszett a bejegyzés? Oszd meg másokkal is!
Ha érdekel a numerológia, a személyiségelemzés és fejlesztés, kövess a Numeroprofil facebook oldalán.