2020. február 13., csütörtök

Linda

Február 13.

Névnapi üzenet

"A kapcsolattartásunkhoz hozzátartoznak az ikonok és az avatárok. Mint a középkorban a pajzsokon lévő minták, védelemként szolgálnak, és azt az önmagunkról alkotott képet mutatják, amelyet a világ felé tárunk." (Joanne Harris)


Eredete

Linda germán eredetű női név, a -linda, -linde végű női nevek (Ermelinda, Ethelinda, Adelinda, Belinda) önállósult beceneve. Hársfát vagy hársfából készült pajzsot jelent.

Gyakorisága

Viszonylag ritka névnek számít, sem a 90-es, sem a 2000-es években nem szerepelt a 100 leggyakoribb női név között. Legnépszerűbb a 70-es évek végén, a 80-as évek elején volt e név.

Névnapja

február 13.

Érdekességek a névvel kapcsolatban

A hársfa, talán szív alakú levelei kapcsán, női princípium: a báj, a boldogság kifejezője, ellentétpárja a férfias tölgyfa. Illatos virágának gyógyító ereje van. Az északi népek mitológiájában Freyának szentelték.

Híres viselői

Linda Gray, amerikai színésznő
Linda Evangelista, kanadai fotómodell
Linda Hamilton, amerikai színésznő
Király Linda, énekesnő
Zimány Linda modell, műsorvezető

NumeroProfil-karakter

Lindák talpraesettek, határozottak és lendületesek. Nem szeretnek - és nem is nagyon tudnak - tétlenül ücsörögni: legtöbbször jönnek-mennek, ügyeket intéznek. Ha mégis sikerül egy rövid időre kilépni a hétköznapok mókuskerekéből, akkor tökéletesen át tudják adni magukat az élet élvezetének. Ilyenkor felteszik a lábukat, hátra dőlnek és egyszerűen csak élvezik az életet. Kedvelik a finom falatokat, a szép tájakat, a nyugalmat. Mozgékonyságukból fakadóan az utazás, a világ felfedezése fontos része az életüknek. Ez a kalandozás a fizikain túl a szellemi értékekre is vonatkozik: mindig nyitottak arra, hogy valami újat tanuljanak.

Boldog névnapot, kedves Lindák!


Tetszett a bejegyzés? Oszd meg másokkal is!
Ha érdekel a numerológia, a személyiségelemzés és fejlesztés, kövess a Numeroprofil facebook oldalán.